Friday, August 26, 2011

Jom bersungkai di Asia City, Kota Kinabalu


So, kita ada lebih kurang 4 hari lagi sebelum raya kan? So apalagi, mari kita pergi serang ramai-ramai baazar baazar yang ada. Bukan apa, raya setahun sekali bah kan, so baazar pun setahun sekali juga la kan? (ahaha tulung kasi promosi penjual-penjual baazar pada masa yang sama). So, sa mo cerita la ni kan yang saya ada la pigi membeli-beli di baazar di Asia City, KK kan tuh ari. Banyak juga la gerai-gerai kan. Sa rasa ni kali kedua la sa pigi baazar di KK ni sejak 5 tahun yang lalu. Before ni baazar di JB la kan suda 3 tahun tinggal cna. Btw, mo crita la ni kemarin sa da tebaca news paper (yg tarikh dia minggu lalu punya haha) pasal ada ni budak perempuan meninggal pasal keracunan makanan lepas makan makanan yg kana beli di baazar kan (not sure negeri mana). Terus mo comment la kan pasal penjual di baazar ni. Bukan apa, yg makanan yg sa beli di Asia City tuh ari pun ada dua tempat kuih yg sa bili sudah bangas (basi). Imagine lagi tu roti john nampak-nampak dia masak live lagi di depan ko tapi bila ko bawa balik & makan, bangas suda. So, kita tidak mau lah kan benda macam ni terjadi la bah kan. Mungkin kalau urang tua-tua macam sa ni mungkin kuat la sikit antibodi dan imunisasi badan, tapi yg budak-budak tu.. palis-palis (knock wood) la ba kan. Haha, apapun, mari kita pigi membeli dulu dan kalau bili tuh pigi bili yg tempat banyak customer dia (bermaksud laku la ba kan haha). Jom sungkai! :D

p/s: SELAMAT HARI RAYA KEPADA SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT, MAAF ZAHIR DAN BATIN YERR :D

Asia City, Kota Kinabalu
Air bandung ada...



Chicken wing panggang pun ada


No comments:

Post a Comment